Educatieve projecten

Voor deze educatieve projecten bedacht en schreef ik de inhoud. De projecten lopen uiteen van lesbrieven tot televisie-uitzendingen of projecten met echte materialen. Het niveau varieert van groep 5 in het primair onderwijs tot vwo-eindexamenniveau. Onderwerpen zijn onder meer milieu, grondrechten, energie, water en actuele ontwikkelingen. (Projecten rond e-learning staan niet hier, maar in een aparte rubriek).

Bijeenkomsten

Ik sta graag en altijd met veel enthousiasme voor groepen. Voor uiteenlopende organisaties verzorg ik dan ook workshops, colleges of volledige trainingen.

E-learing & e-books

Bij deze e-learningprojecten en e-books vervulde ik verschillende rollen. Ik was verantwoordelijk voor een deel van de inhoud, bouwde de website of het e-book en verzorgde de publicatie daarvan en bedacht en maakte interacties en animaties.

Websites & apps

De projecten hieronder lopen uiteen van eenvoudige portfolio-websites tot meer complexe systemen (zoals Trajectmonitor). Voor al deze projecten verzorgde ik de techniek van begin tot eind. Bij een groot aantal van de projecten was ik daarnaast verantwoordelijk voor andere onderdelen (zoals het functioneel ontwerp, animaties of de teksten).

Boeken

Aan deze boeken en lesmethodes over ict, geografie en didactiek leverde ik een bijdrage als auteur. Soms schreef ik één hoofdstuk, soms het hele boek, meestal iets daar tussenin. Daarnaast werkte ik in sommige gevallen ook mee als conceptontwikkelaar of ict-auteur.

Niet-educatieve teksten

Webteksten, nieuwsbrieven, persberichten en andere teksten die ik schreef voor verschillende doelgroepen en media buiten het onderwijs.

Animatie

Deze animaties maakte ik voor verschillende doelgroepen. Voor sommige animaties maakte ik ook de tekeningen.

Uitgelicht

Op deze projecten vestig ik graag extra aandacht, omdat ze nieuw zijn of me bijzonder aan het hart gaan. Gebruik de knoppen hierboven om meer projecten te zien.